Május 23-26. között Sopron adott otthont a 17. Erdésztanulók Európa Bajnokságának, amelynek idei felelőse és házigazdája a Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium volt.

21 ország 22 csapata mérte össze tudását, Magyarországot a hazai kvalifikációs verseny alapján iskolánk képviselte. Négyfős csapatunkat Papp Armand, Kósi Richárd, Piller Rajmund,Kovács Balázs Bence alkotta, csapatkapitányuk Gubicza Gábor volt.

A 21 ország delegációja mellett, egy 4 fős nemzetközi női csapat is indult, amelynek egyik tagja Surányi Luca volt.

Május 24-én csütörtökön a versenyzők terepi versenyszámokban mérkőztek meg. A Fáber-rét és a Károly-magaslat közötti területen, időre egy 5400 méter hosszú körpályán, 400 méteres szintkülönbséggel 16 különféle feladatot kellett teljesíteniük.

A nap végén egy nemzetközi est keretében a versenyzők saját országuk specialitásain keresztül mutatták be nemzetük különlegességeit.

A pénteki ünnepélyes megnyitón Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár elmondta, ezeknek a nemzetközi versenyeknek a szakmai megmérettetésen túl komoly szerepük van a nemzetközi kapcsolatépítésben is.

A pénteki és szombati napon a verseny a Városi stadion mellett folytatódott a technikai versenyszámokkal: motorfűrész lánccsere, kombinált darabolás, lánckímélő darabolás, döntés, és gallyazás feladatokkal.

A szombat 16 órai eredményhirdetésen dr. Fodor Tamás polgármester is részt vett, aki kiemelte, rendkívül nagy megtiszteltetés városunknak hogy egy ilyen nívós esemény Sopronban zajlott, ugyanakkor nem csak a városnak elismerés ez, hanem a szakmának is, hiszen az erdészképzés közép-, és felsőfokú fellegvára Sopron.

Iskolánk csapata a technikai versenyszámokban a 4. helyezést érte el, ilyen kiváló eredményt még egyetlen hazai csapat sem tudott felmutatni nemzetközi megmérettetésen.

A csapat eredményeken túl rendkívül szép egyéni helyezéseket szereztünk, amelyekre méltán lehetünk büszkék.

Papp Armand DÖNTÉS versenyszám 1. helyezést, egyéni összetett kategóriában 4. helyezést ért el.

Kósi Richárd GALLYAZÁS versenyszám 2. helyen végzett.

Surányi Luca pedig a NŐI ÖSSZESÍTETT versenyben második lett.

Valamennyi versenyzőnknek szívből gratulálunk!