Tisztelt Látogató!

 

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása

A projekt célja a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium üzemeltetésében levő kollégiumi épület energetikai korszerűsítése. Az épület üzemeltetési költségei az iskola éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség teszi ki. Ezek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése, ami az épület padlásfödémének hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével és felújításával érhető el. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásainak csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

137 075 219 Ft – 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.04.05.

 

Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:

Fejlesztendő épület neve: Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Kollégiumi épület 

Fejlesztendő épület címe: 9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 7., 477/1 hrsz.

Megvalósuló műszaki tartalom:

  • Padlásfödém hőszigetelése: 1752 m2
  • Fa nyílászárók beépítése: 353 m2
  • Fa nyílászárók felújítása: 99 db ablak felújítása

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu/test/