Tisztelt Látogató!

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása
A projekt célja a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium üzemeltetésében levő kollégiumi épület energetikai korszerűsítése. Az épület üzemeltetési költségei a Szakképző Iskola éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség teszi ki. Ezek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése, ami az épület padlásfödémének hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével és felújításával érhető el. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásainak csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:
137 075 219.- 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma:
2018.02.05.

Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:
Épület neve: Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium – Kollégiumi épület
Épület címe: 9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 7., 477/1 hrsz.
Megvalósuló műszaki tartalom:

  • Padlásfödém hőszigetelése: 1752 m2
  • Fa nyílászárók beépítése: 353 m2
  • Fa nyílászárók felújítása: 99 db ablak felújítása

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu/test/