Kollégiumunk energetikai korszerűsítésének első üteme lezárult, melynek keretében 99 ablakot szigorú műemléki előírások szerint újítottak fel, illetve 152 ablakot cseréltek ki.
Az ünnepélyes átadó ünnepségen Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár, illetve Barcza Attila Sopron és környékének országgyűlési képviselője is részt vett.

 

Megújult a Roth Szakgimnázium kollégiumi épülete

 

A KEHOP 5.2.10-16-00119 azonosítószámú „Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola kollégiumi épületének energetikai korszerűsítése” című projekt keretében, mintegy 137 millió Ft értékben valósult meg a létesítmény energetikai korszerűsítése. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 100%-os, vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően az épület födémét hőszigetelték, ablakait lecserélték és felújították. 

 

Az 1896-ban létesült műemléki épületben 82 lakóegység található, melyekben az iskola, mintegy 300 kollégista diákjának biztosít ingyenes lakhatást. Az elmúlt évek kisebb állagmegőrző javításain kívül átfogó felújításra 2017-ig nem nyílt lehetőség.

 

A projekt elsődleges célja az épület hőveszteségének csökkentése, ezáltal a fűtéshez felhasznált hőenergia mennyiségének mérséklése, valamint a kollégiumban lakó diákok komfortérzetének javítása volt.

 

A kivitelezési munkák során a födém szigetelése, valamint 152 db elavult nyílászáró szerkezet cseréje, illetve 99 ablak szigorú műemléki előírások szerinti felújítása is megtörtént.

 

A beruházás eredményeképpen költséghatékonyabbá vált az épület fűtése. A projekt hatására éves szinten a fűtésköltségek terén mintegy 10%-os megtakarítás várható. Az energetikai korszerűsítéssel a bent lakó mintegy 300 diák komfortérzete is jelentősen javult.

 

A kivitelezési munkák 2018. március 21-én befejeződtek.