Tíz ország középiskolás diákjai mérték össze tudásukat az európai erdőkkel kapcsolatos ismeretekre épülő ’Young People in European Forests’ tanulmányi verseny nemzetközi döntőjében, amelynek idén Magyarország adott otthont. Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett három napos soproni megmérettetésen a nemzeti csapatokban elvégzendő feladatok megoldásában holtversenyben Németország és Magyarország csapata végzett az élen, míg a nemzetközi csapatokban elvégzendő feladatok megoldásában az észt-német-ukrán  diákokból álló hármas szerepelt a legjobban.

A verseny nemzeti és nemzetközi fordulóból áll, amire 2-3 fős csapatok jelentkezhetnek, melyek tagjai 15-19 évesek. A verseny nyelve angol (minden csapattag esetében feltétel a nyelvtudás). A verseny nemzeti szakaszának első fordulójában a feladatok magyar nyelven kerülnek megfogalmazásra, a nemzeti és nemzetközi döntő feladatai kizárólag angol nyelvűek. A nemzeti döntő első helyezett csapata szerezi meg a jogot a nemzetközi döntőben a nemzeti színek képviseletére. Magyar színekben 2017-ben a Baár-Madas Gimnázium diákjai versenyeztek, akik ismét előkelő helyezéseket értek el mind a nemzeti, mind a nemzetközi csapatok által végrehajtott feladatokban.

A magyarországi versenyben évente 40-50 iskola 200-300 diákja vesz részt a megkövetelt idegen nyelvismeret mellett is. Európai szinten pedig minden évben több ezer diák indul az egyes fordulókban.

A verseny szervezésében, illetve a terepi versenyszámok lebonyolításában a Roth Gyula Szakgimnázium tanárai és tanulói is tevékenyen részt vettek.